Ajankohtaista

Hei Jokupoon ja kulttuurin, retkeilyn, matkailun, museoiden etc. ystävä!

Kevät alkaa koht´sillee olla "pulkassa" - ilmaisu sopii paremmin kuin hyvin nyt J varsinkin kun mietitään menneen talven ja kevään lumia ja jäitä - enää on muutama tapahtuma ennen rantahiekoille, kesänurmille ja muille odotetuilla paikoille kirmaamista (Näytelmä, joka menee pieleen, Villa Gyllenberg, Joutsenlampi, Bengtskär, Lofootit).

Kevät on ollut sillee poikkeuksellinen, että en muista koskaan aiemmin elämäni varrella törmänneeni siihen, että näyttelijöiden sairastumisen takia joudutaan perumaan esityksiä - ehkä kyllä joitakin, mutta näin paljon, kuin nyt keväällä 2022! Mutta on ollut enemmän kuin kivaa taas käydä teattereissa sekä museoissa, osallistua tapahtumiin, joissa on ihka elävää yleisöä!!! Tosin vielä varovaisesti maskien kanssa, mutta silti.

No nyt kun mieli kääntyy tosissaan tulevaan kesään ja siihen, mitä tänä vuonna kylväisi maahan ja parvekkeille, voisi vielä olla hyvä aika hetken miettiä tulevaa syyskautta. Alla on tietoa nyt tällä hetkellä varatuista, mutta ei siinä vielä kaikki: tämä varmasti elää lähinnä siten, että lisäyksiä tulee tarjontaan.

Muistathan, että voit kantaa kortesi kekoon kertomalla, jos haluaisit jotain tarjontaamme - järkätään, ja etsitään muutkin asiasta kiinnostuneet! Mutta jos innostuit jo jostain, niin ilmoittautua voi.

Ilmoitettuihin lippujen hintoihin tulee aina pikku lisäys siksi, että varaukset, lippujen lunastukset ja kotiin kuljetukset hoituvat Jokupoo toimesta - ilmoittaudut - ja sitten odotat hetkeä, kun tekstiviestillä tulee tieto: "liput tuodaan ihan kohta!" Helppoa - eikö! Nyt kuitenkin tehdään pikkuinen hintojen tarkistus aiempaan lähinnä alaspäin seuraavasti:

ensimmäinen lippu plus 2 € ilmoitettuun teatterilipun hintaan

toinen, kolmas, neljäs jne lippu plus 1 € ilmoitettuun teatterilipun hintaan - sikäli mikäli liput toimitetaan samaan osoitteeseen

29.9. PRISCILLA - AAVIKON KUNINGATAR klo 19 Kaupunginteatterissa "Luvassa on paitsi diskomusiikin siivittämä ja pukuloiston häikäisemä spektaakkeli vailla vertaa, niin ennen kaikkea sydäntälämmittävä tarina kolmesta erilaisesta ystävästä" kertoo näytelmän ohjaaja Samuel Harjanne (ohjannut mm. Kinky Boots´ìn) (liput 44,50 - 89 €)

11.10. SENIORISOPPA klo 11 Kaupunginteatterissa. Seniorisoppa® on tapahtuma, johon voi tulla yksin, kaksin tai isommallakin porukalla. Seuraa löytyy, ja aina saa laulaa myös mukana!

Seniorisoppa® sisältää muistoja ja musiikkia, yhdessä nautitun keittolounaan ja kiireetöntä jutustelua. Seniorisoppa® tarjoilee menneiden vuosikymmenten iskelmiä ja laulelmia, joista tutuimmat varmasti houkuttelevat yhtymään lauluun. Merja Larivaara esiintyy konsertissa solistina yhdessä näyttelijä Karita Mattilan ja nelihenkisen orkesterin kanssa. (liput 18€)

29.10. VALOA PIMEÄÄN - SAVUSAUNATAPAHTUMA

Herrankukkaron (Turun saaristossa) savusaunatapahtuma on valopilkku rauhoittuvassa saaristossa. Marraskuu on tulossa ja illat alkavat hämärtyä aikaisemmin ja aikaisemmin. Sauna lämpiää edelleen, mutta perinteisesti hieman eri syistä kuin kesällä. Nyt kerätään lämpöä ja voimaa talven varalle. Herrankukkaron lyhdyt luovat valosillan saariston sydämeen!

Bussikuljetukset, Pentti-Oskarin tarinatuokio, saaristolaispöydän antimet, saunominen juomineen (Herrankukkaron Maasavusauna ja Kyläsavusauna, sekä Kaislikkokylpylän lämminvesialtaat vapaasti käytössä). (hinta n. + - 100 €, osallistujamäärä ratkaisee lähinnä bussikuljetuksen osalta)

10.11. KULTALAMPI klo 19 Kaupunginteatterissa

"Kun menneisyys on eletty eikä tulevaisuus tarjoa laajoja näköaloja, on kuikan huuto järvimaisemassa ja kahden ihmisen harvinainen kyky aidosti jakaa iloja ja suruja keskenään erityisen merkittävää." (liput 22 - 44 €)

15.10. MOMEMTUM klo 13 Tampereen Työväen Teatteri

"Näyttämölle rakentuu Pariisin maailmannäyttely vuonna 1900. Suomen paviljonki oli kansallistaiteilijoiden ja suomalaisten kirvesmiesten yhteinen taidon osoitus, käännekohta suomalaisuuden määrittelyn ja Venäjästä erottautumisen tiellä."

"... musikaali puhuu meille nyky-Suomen äänellä. sävellykset puhaltavat pölyt pois vuodesta 1900 yhdistämällä hip-hop-ilmaisun musikaaliperinteeseen. Lyriikat henkivät murrosvaiheen iloa, intohimoa ja uhmaa." (liput 54 - 68 €)

23.11. KRIS OCH KATASTROF I MUMINDALEN klo 19 Lilla Teatern

"Tove Janssonin sarjakuvat ensimmäistä kertaa näyttämöllä!

Rakastetut Muumihahmot pohtivat olemista, identiteettiä ja maailmantilaa muumifilosofian mukaisesti tässä musiikintäytteisessä, nukketeatteriestetiikan avulla kerrotussa esityksessä.

Esitys on ruotsinkielinen ja se tekstitetään suomeksi ja englanniksi mobiilisovelluksen kautta."

Esitys on suunnattu aikuisille. (liput 17,50 - 35 €)

26.11. ANASTASIA klo 13 Tampereen Teatteri

"Loistelias musikaali perustuu Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään." Ohjaaja on Samuel Harjanne. (Liput 26 - 85 €)

3.12. KUOLEMANTANSSI klo 13 Tampereen Työväen Teatteri

Tähtitanssijat Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen tulkitsevat ikonisen avioliittodraaman ennennäkemättömällä tavalla. Tampereen Työväen Teatteri esittää 120-juhlavuonnaan kokonaan uudenlaisen tulkinnan ikätoveristaan, August Strindbergin Kuolemantanssista. Intohimoinen näytelmä on sovitettu visuaalisesti näyttäväksi draamalliseksi tanssiteokseksi. (liput 40 - 45 €)

Jokupoo ry kiittää kuluneesta kevätkaudesta, ja toivottaa hyvää vappua, kevättä ja alkavaa kesää!

Yhdistyksen puolesta kirjoitti sihteeri Sinikka

ps. lupailin jossain viestissä lisää tietoa nimistä, jotka olivat mietinnässä Jokupoota perustettaessa. Mm. leikiteltiin seuraavilla nimiehdotuksilla (joita oli yhteensä 19)

  • UusMaKuViOTe > UusimaaMatkailuKulttuuriVirkistysOpastusTeatteri
  • KultReUusi > KulttuuriReissuUusimaa
  • Kaverille kans` (oli työnimenä yhdistystä suunniteltaessa)


  • Vuoden 2022 aikuisen jäsenmaksu on 12,- ja maksuviite 520221
  • Jos haluat liittää myös perheen nuorisoa, lapsenlapsia tai kummilapsia jäseneksi, niin 16 v ja nuoremman jäsenmaksu on 10,- ja maksuviite 20226
  • Vapaaehtoisen, haluamasi suuruisen kannatusmaksun maksuviite on 920229

Mutta vain jos tahdot, osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä - kaikki on kaikille avointa ja kaikki ovat tervetulleita!

Aurinkoisin uudenvuodenpäivän terveisin

Jokupoo ry:n hallituksen puolesta Sinikka

Jokupoo tarkoittaa stadin slangissa, että lähdetään, mennään!
Powered by Webnode
Create your website for free!