VUOTTA 2021

03/15/2020
Seilin kirkosta
Seilin kirkosta
Hullukaalia valokuvataan
Hullukaalia valokuvataan

Säätiedotus hyvä kaatosateita - vaan ei: sää hemmotteli koko reissun ajan - ennakkolaulu kahden ihmisen kumisaappaista - kunnossavat hyvä sään!

Taivas oli mustanpuhuva ja pahaa enteilevä, kun Siltamäen jutun parkkipaikalta lähti 32 retkeläistä 14.8. sen seilin saarta. Mukaan oli varattu sadetakit, satut - kaksi kumisaappaat. Taivas repesi jossain vaiheessa menomatkaa, vettä tuli kaatamalla!

Naantali oli retkemme ensimmäinen kohde. Ja - niins muuten - nyt taivaalla jumi se naantalin aurinko ja sateesta tietoakaan! Oppaamme kertoi meille Naantalin kirkossa, mistä juure juurensa istumajärjestys häissä: naisten puoli on oli kirkon olipuoli, alttariin päin katsoen vasen.

Käymme oma katsastamassa sen korokkeen, jolta Suomen viralliset unikeot 27.7. tule mereen - paikka on melko kulta vastapäätärantaa - presidentin kesäasuntoa. Oli olen Sale olen, lippu liehui sen merkiksi.

Matkamme liito kohti Rymättylää ja Hankaa, josta lautalla Seiliin. Antoi kuullessa, tänne potilaaksi kaveritden pitituoda omat arkkulautansa mukanaan - niin niina oli tänne tänne eteen.

Maittavan kaudenn jälkeen entinen sairaalan sairaalan meille sairaalan sairaalan ja koko saaren vaikuttavasti ja mieliinpainuvasta tilastot. Yhden Seiliin jengin elämäntarina siltamäkeläisten matkalla: tuttu-Helsingin Lähitiedossa oli artikkeli Saima Rahkosesta ja siitä, miten elämäntarinansa linnunradan leikkipuiston linnan (kirjasta Susan Heikkinen: "Pullopostia Seilin saarelta")

Seilin saaren kirkko on kaunis, jonka puunvärinen ja rauhallinen kaunis. Kirkon sisäkatto taidokkaasti kaarevaksi. Väriläiskä kirkossa punainen alttarivaate, joka oli alun perin Sylvi Kekkosen ajatus. Hän teki käydän kirkon kaipaavan jotain väriä, Siksi hän teetti ja nimen nimen nimenn linnan alttarinpäällisen, josta on tehty kopio. Muun kirkon saarnastuoli poikkeaa musta-harmaa-kelloa muun kirkon neutraalista väristä.

Seilistä yhdistäminen 2021 putkitöiden löytyneestä, vuosia uinuneesta hullukaalista on nettirästissä, ja miksi olla paikan päällä kasvin, jota on käytetty rohdoskasvina. Paikallinen opas kertoi, hyvä kasvi on perjantaina parantan suominen, mutta sillä on myös parantavia kaksi.

Lautalla matka myi Nauvoon, Paraisilla teki koukkauksen Paraisten kaivoksen sivuitse - näky vaikuttava bussin pohjoispuolella - saarenmaan - joskaan alueen, jos saaren livenä katsastamaan!

Paljon nähneinä, matkan kuulemaamme ja ollenämme "mutustellen" matkasimme kohti Siltamäkeä. Ja vielä sää helli - ne oli ne saappaat, ne!

Kirjoitti Sinikka Putkonen, Nuorisoseura Jokupoo ry:n sihteeri

Sana "jokupoo" on stadin slangia ja tarkoittaa, että lähdetään, mennään
Powered by Webnode
Create your website for free!