Mitä ihmettä tapahtuikaan Leikkipuisto Linnunradassa

Hiihtolomaviikon keskiviikkona 21.2. syntyi karjalanpiirakoita leikkipuiston lasten toimesta golden age -leidien opastuksella. Piirakoiden tekoon oli ennakkoon ilmoittautunut 9 lasta. Aluksi tutustuttiin hieman puolin ja toisin: leikkipuiston lapset, iältään 7 – 9 v ja opastamaan tulleet GALC-leidit jo hiukan – tai no aika paljon - kauemmin eläneet.

Varmistettiin, että kädet on pesty, hihat kääräistiin ylös ja huivit päähän päähän. Oltiin valmiit aloittamaan hommat. Taikinakulhot jokaiselle, ja sinne vaan kädet jauho-vesi -seosta vaivaamaan. Reaktiot olivat hyvin erilaisia: yhden mielestä oli kivaa työntää kädet kulhoon, toisen ilme taas kertoi, että "onko ihan pakko".

Taikinan vaivaamisen ja paloittelun jälkeen alkoi hurjaa keskittymistä vaativa "pulikointi". Kieli keskellä suuta pulikka liikkui alussa hiukan tunnustellen, sitten jo hiukan varmemmin oikeaa puolta ylös ja vasenta alas pulikkaa keinutellen. Syntyi upeita, juuri oikealla tavalla reunoilta ohuempia ja keskeltä paksumpia pohjia, joihin riisipuuro laitetiin.

Tass alkoi uusi, tiukkaa keskittymistä vaativa osuus: pienet sormet alkoivat rypyttää piirakoita. Syntyi monen näköisiä valmiita piirakoita, joiden paitumista odotettiin innolla. Jotkut halusivat heti maistaa omia tekemiään, mutta vielä jäi kotiväelle vietäväksi ihan itse tehtyjä karjalanpiirakoita.

Miten tämä oikein toteutui? No leikkipuisto Linnunradassa kokoontuva GALC (lue golden age lady club) on jo pitkään miettinyt, mitä voisi tehdä yhdessä leikkipuiston lasten kanssa. Syntyi idea piirakoiden valmistamisesta. Pikkuisen meitä leidiklubilaisia etukäteen jännitti, että miten homma tulee hoitumaan. Mutta wou: lapset kuuntelivat rauhallisesti. tekivät omia piirakoitaan keskittyneesti. Kerrassaan upea kokemus – toivottavasti molemminpuolinen.

Info: GALC on Jokupoo ry:n yksi kolmesta harrasteryhmästä. Ne kaksi muuta ovat burleskityylinen tanssiryhmä Minkit ja kansantanssiryhmä Hyllytys. Ladyjen kerhotapaamiset on keskiviikkoisin klo 16 alkaen Leikkipuisto Linnunradan tiloissa..

Kysy lisää leideistä tai muusta toiminnastamme jokupoo(at)elisanet.fi tai vieraile kotisivuillamme www.jokupoo,fi. Keväällä on tiedossa mm. teatteri- ja tutustumiskäyntejä ja hapanjuurileivän valmistuskurssi sekä retki Pokrovan luostariin Kirkkonummelle

Jutun kirjoitti Sinikka Putkonen

Lisää alla olevaan liittyviä kuvia on kohdassa "Vaihtuvia kuvia"


GOLDEN AGE LADY CLUB keskiviikkoisin klo 16 - 18 Leikkipuisto Linnunradan tiloissa.

pst. ilmoita 0505666174, jos ja kun olet  tulossa mukaan, niin osataan varata riittävästi tarjottavaa

 • Alkujumppa - kevyt
 • Iltapäiväkahvit  kera jonkun herkun, on ollut tarjolla esim. täytekakkua, sieni- ja katkarapupiirasta, runebergin torttuja, laskiaispullaa....(tarjoilusta 4,- / kerta),
 • Vaihtuvat teemat, mm. testamentti, hoitotahto, edunvalvonta, avioehto. digi- ja some-taidot etc.
 • Oman elämän muistojen kirja
 • Vapaata keskustelua, joskus lautapelejä....
 • Kalenterivuoden juhlat huomioidaan, mm. Runebergin päivään liittyy mahd. tietovisa tms.

Tämä toteutetaan Opintokeskus Kansalaisfoorumin SKAF tuella

Kansantanssiryhmä HYLLYTYS

 • sunnuntaisin klo 18 - 20 Suutarilan koulun näyttämöllä, 
 • aloitus 4.2. 
 • vaalisunnuntaina 11.2. tauko
 • myös muita mahdollisia taukoja on esim. tilanteessa jossa ei ole min. 4 paria paikalla
 • hinta on 5,- / hlö / kerta + ´Jokupoon vuoden 2024 jäsenmaksu 15, 
 • ohjaaja Pirita Laiho

Ilmoittautumiset ja tiedustelut jokupoo(at)elisanet.fi / 0505666174

Tämä toteutetaan Opintokeskus Kansalaisfoorumin SKAF tuella

Sana "jokupoo" on stadin slangia ja tarkoittaa, että lähdetään, mennään
Powered by Webnode
Create your website for free!